Aardappel-Truffelsoep
Aardappel-Truffelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml room (of plantaardige room)
- 2 eetlepels witte truffelolie (plus extra voor garnering)
- 1 eetlepel boter of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde hazelnoten of croutons
- Verse peterselie
- Een scheutje room
Bereiding:
- Voorbereiden van de aardappelen:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Soepbasis koken:
- Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
- Pureren en afwerken:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Roer de room en truffelolie door de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten of croutons, verse peterselie, en een scheutje truffelolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email