Aardbei Mousse
Aardbei Mousse
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g verse aardbeien (gewassen en kroontjes verwijderd)
- 50 g suiker (of meer naar smaak)
- 2 theelepels citroensap
- 250 ml slagroom (koud)
- 2 gelatineblaadjes (of 5 g gelatinepoeder)
- 1 eetlepel poedersuiker (voor de slagroom)
Voor de garnering:
- Verse aardbeien (in plakjes of als decoratie)
- Muntblaadjes
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
1. De aardbeienpuree maken:
- Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine tot een gladde puree.
- Voeg de suiker en het citroensap toe en mix kort. Proef en voeg indien nodig wat extra suiker toe.
2. Gelatine bereiden:
- Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten. Knijp ze daarna goed uit.
- Verwarm een klein deel van de aardbeienpuree (ongeveer 2 eetlepels) in een pannetje, maar laat het niet koken. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze volledig is opgelost.
- Meng de verwarmde aardbeienpuree met de rest van de koude aardbeienpuree en zet apart om iets af te koelen.
3. De slagroom opkloppen:
- Klop de koude slagroom met de poedersuiker stijf in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom niet te stijf is, zodat de mousse luchtig blijft.
4. De mousse samenstellen:
- Spatel voorzichtig de afgekoelde aardbeienpuree door de opgeklopte slagroom. Meng voorzichtig zodat de luchtigheid behouden blijft.
- Verdeel de mousse over glazen of dessertglaasjes en strijk de bovenkant glad.
- Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
5. Garneren en serveren:
- Garneer de aardbeienmousse met verse aardbeien, een paar muntblaadjes en een lichte bestuiving van poedersuiker.
- Serveer gekoeld en geniet van deze frisse, luchtige traktatie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email