Aardbeien Shortcake
Aardbeien Shortcake
Ingrediënten voor 6 porties:
Voor de shortcakes:
- 250 g bloem
- 50 g suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 75 g koude boter, in blokjes
- 125 ml melk
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling:
- 500 g aardbeien, in plakjes
- 2 eetlepels suiker
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
1. Shortcakes bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot het op grove broodkruimels lijkt.
- Klop de melk, ei en vanille-extract samen in een aparte kom. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng tot een zacht deeg ontstaat.
- Schep met een lepel 6 hoopjes deeg op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat.
- Bak de shortcakes 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
2. Aardbeien bereiden
- Meng de plakjes aardbei met de suiker in een kom en laat ze 15 minuten staan, zodat ze sap afgeven.
3. Slagroom maken
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract tot zachte pieken.
4. Shortcakes samenstellen
- Snijd de shortcakes horizontaal doormidden.
- Leg de onderste helft op een bord, schep er een lepel aardbeien en sap op, gevolgd door een flinke toef slagroom.
- Plaats de bovenste helft van de shortcake er bovenop en garneer met extra aardbeien en een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email