Amuselepel met Bietenmousse en Geitenkaas
Amuselepel met Bietenmousse en Geitenkaas
Ingrediënten voor 12 lepels:
- 2 middelgrote gekookte bieten
- 50 g crème fraîche
- 1 theelepel balsamicoazijn
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
- 50 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel fijngehakte walnoten (optioneel, voor garnering)
- Paar blaadjes basilicum of munt (voor garnering)
Bereidingswijze
1. Bietenmousse maken
- Snijd de gekookte bieten in kleine stukjes en doe ze in een blender of keukenmachine.
- Voeg de crème fraîche, balsamicoazijn, zout en peper toe.
- Blend tot een gladde en luchtige mousse. Proef en breng indien nodig extra op smaak.
2. Samenstellen
- Schep een kleine portie bietenmousse in elke amuselepel.
- Verkruimel een klein beetje geitenkaas bovenop de mousse.
- Garneer met een snufje fijngehakte walnoten voor crunch en een blaadje basilicum of munt voor een frisse touch.
3. Serveren
- Schik de lepels op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email