Amuselepel met Krab en Avocadocrème
Amuselepel met Krab en Avocadocrème
Ingrediënten voor 12 lepels:
- 100 g vers krabvlees (uit blik kan ook)
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel limoensap
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel dille (fijngehakt)
- Optioneel: een klein beetje chilipoeder
Voor garnering:
- 12 kleine blaadjes koriander of dille
- Een snufje paprikapoeder of chilipoeder
Bereidingswijze
1. Avocadocrème maken
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Prak de avocado fijn met een vork of pureer deze met een staafmixer tot een gladde massa.
- Meng de avocadocrème met limoensap, zout en zwarte peper naar smaak.
2. Krab voorbereiden
- Controleer het krabvlees op kleine stukjes schaal.
- Meng het krabvlees in een kom met de mayonaise en gehakte dille. Voeg zout, peper en optioneel een klein beetje chilipoeder toe voor een pittige twist.
3. Samenstellen
- Schep een kleine hoeveelheid avocadocrème op elke amuselepel.
- Leg een toefje krabvlees bovenop de avocadocrème.
4. Garneren
- Garneer met een klein blaadje koriander of dille en bestrooi licht met paprikapoeder of chilipoeder.
5. Serveren
- Serveer de lepels direct. Ze zijn het lekkerst als de avocadocrème vers is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email