Amuselepel met Zeebaars en Avocadocrème
Amuselepel met Zeebaars en Avocadocrème
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 150 g verse zeebaarsfilet (zonder vel)
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zeezout
- Snufje zwarte peper
Voor de avocadocrème:
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel crème fraîche
- Snufje zout
- Snufje cayennepeper (optioneel)
Voor garnering:
- Microgroenten of koriander
- Limoenrasp
- Sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
1. Avocadocrème maken
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Prak de avocado fijn met een vork of pureer deze met een staafmixer.
- Voeg het limoensap, crème fraîche, zout en een snufje cayennepeper toe. Meng tot een gladde crème.
2. Zeebaars bereiden
- Snijd de zeebaarsfilet in kleine hapklare stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de stukjes zeebaars kort (1-2 minuten per kant) tot ze goudbruin en net gaar zijn. Bestrooi met zeezout en peper.
3. Samenstellen
- Schep een kleine hoeveelheid avocadocrème op elke amuselepel.
- Leg een stukje zeebaars bovenop de avocadocrème.
4. Garneren
- Garneer met microgroenten of een blaadje koriander.
- Voeg een vleugje limoenrasp toe en eventueel wat sesamzaadjes voor extra smaak en textuur.
5. Serveren
- Schik de lepels op een mooie serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email