Antipasti (Italiaanse Voorgerecht Plank)
Antipasti (Italiaanse Voorgerecht Plank)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Vleeswaren:
- 50 g prosciutto
- 50 g salami
- 50 g mortadella
Kazen:
- 50 g mozzarella (bolletjes of plakjes)
- 50 g Parmezaanse kaas, in blokjes
- 50 g pecorino
Groenten:
- 1 gegrilde paprika, in reepjes
- 1 kleine courgette, gegrild en in plakjes
- 10-12 zongedroogde tomaten
Overige:
- 12 groene of zwarte olijven, gemarineerd
- 6 artisjokharten uit blik of gemarineerd
- 1 handje rucola
- 1 handje geroosterde pijnboompitten
Voor serveren:
- 1 stokbrood of focaccia, in sneetjes
- Olijfolie, voor dippen
- Balsamicoazijn, optioneel
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de ingrediƫnten:
- Grill de courgetteplakjes en paprika tot ze licht gekarameliseerd zijn. Besprenkel met een beetje olijfolie en zout.
- Snijd de kazen in blokjes of plakjes en leg ze apart.
- Schikken van de plank:
- Kies een grote serveerplank of schaal.
- Verdeel de vleeswaren, kazen, gegrilde groenten, olijven, artisjokharten en zongedroogde tomaten over de plank in mooie, losse hoopjes.
- Voeg rucola en geroosterde pijnboompitten toe voor een frisse touch.
- Serveren:
- Leg sneetjes brood of focaccia naast de antipasti.
- Serveer met een schaaltje olijfolie en balsamicoazijn als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email