Artisjok-Citroensoep
Artisjok-Citroensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 blik artisjokharten (ongeveer 400 g), uitgelekt en in stukken gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml room (of plantaardige room)
- Sap en rasp van 1 citroen
- 1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde amandelschaafsel
- Verse tijm of peterselie
- Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
- Artisjokken voorbereiden:
- Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in grove stukken.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Soepbasis koken:
- Voeg de artisjokharten, tijm en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg de room, citroensap en citroenrasp toe. Roer goed door en proef de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse tijm of peterselie, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email