Artisjoksoep met Parmezaanse kaas
Artisjoksoep met Parmezaanse kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 g artisjokharten (uit blik of pot, goed uitgelekt)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Extra geraspte Parmezaanse kaas
- Verse peterselie, fijngehakt
- Croutons of geroosterd brood
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
2. Artisjokken en bouillon toevoegen
- Voeg de artisjokharten toe en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is.
3. Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Roer de slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas door de soep tot deze volledig is opgenomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, verse peterselie en croutons.
- Serveer warm met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email