Aspergesoep met verse groene asperges
Aspergesoep met verse groene asperges
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g groene asperges
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom (optioneel, voor een romige soep)
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper, naar smaak
- Verse bieslook of peterselie, voor garnering
- Crème fraîche (optioneel, als topping)
Bereidingswijze:
- Asperges voorbereiden
- Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden af.
- Snijd de toppen van ongeveer 4 cm af en zet deze apart (voor garnering).
- Snijd de rest van de asperges in stukjes.
- Basis van de soep
- Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de aardappelblokjes en aspergestukjes toe en bak kort mee.
- Bouillon toevoegen
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken, totdat de asperges en aardappelen zacht zijn.
- Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de slagroom toe (indien gewenst) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat niet koken.
- Garnering bereiden
- Blancheer de aspergetoppen kort in kokend water (2-3 minuten) en spoel ze af onder koud water.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met de aspergetoppen, wat fijngehakte bieslook of peterselie en eventueel een toefje crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email