Aubergine carpaccio met Parmezaan
Aubergine carpaccio met Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 grote aubergine
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd in dunne plakjes of geraspt
- 50 g rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel balsamicoazijn
- Zout en peper, naar smaak
- Pijnboompitten, geroosterd, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Aubergine grillen
- Snijd de aubergine in dunne plakjes (ongeveer 3-5 mm).
- Bestrooi de plakjes licht met zout en laat ze 10 minuten liggen om overtollig vocht te verwijderen. Dep droog met keukenpapier.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de aubergineplakjes met een beetje olijfolie en grill ze 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Laat afkoelen.
2. Dressing maken
- Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn en knoflook.
- Breng op smaak met zout en peper.
3. Carpaccio samenstellen
- Schik de gegrilde aubergineplakjes in een cirkelvormige laag op een groot bord.
- Besprenkel de plakjes met de dressing.
- Verdeel de rucola en Parmezaanse kaas over de aubergine.
- Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
4. Serveren
- Serveer direct als voorgerecht met een stuk knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email