Aubergine-Tomatensoep
Aubergine-Tomatensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 middelgrote aubergines
- 4 rijpe tomaten
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verse basilicum
- Een scheutje room of olijfolie
- Croutons
Bereiding:
- Aubergine en tomaten roosteren:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op dezelfde bakplaat.
- Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi licht met zout.
- Rooster 30-35 minuten tot de aubergines zacht zijn en de tomaten licht gekarameliseerd.
- Basis maken:
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Aubergine en tomaten toevoegen:
- Schep het vruchtvlees uit de aubergines met een lepel en voeg dit toe aan de pan.
- Voeg ook de geroosterde tomaten, tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en komijn toe. Roer goed door.
- Soepbasis koken:
- Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Laat 15 minuten zachtjes koken om de smaken te mengen.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse basilicum, een scheutje room of olijfolie, en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email