Aubergineballetjes Met Tahinisaus
Aubergineballetjes Met Tahinisaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de aubergineballetjes:
- 1 grote aubergine
- 50 g broodkruimels
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 ei
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te frituren
- Voor de tahinisaus:
- 3 el tahini (sesampasta)
- 2 el water
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- Snufje zout
- Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Granaatappelpitjes
Bereidingswijze:
- Aubergine voorbereiden:
- Prik de aubergine een paar keer in met een vork en rooster hem 20-25 minuten in een oven op 200°C tot de binnenkant zacht is.
- Laat afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en pureer het tot een gladde massa.
- Aubergineballetjes maken:
- Meng de auberginepuree met broodkruimels, knoflook, komijn, paprikapoeder, peterselie, ei, zout en peper.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel en zet deze 15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
- Balletjes frituren:
- Verhit de olie in een pan tot 180°C.
- Frituur de balletjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Tahinisaus maken:
- Meng tahini, water, citroensap, honing en een snufje zout tot een gladde saus. Voeg extra water toe als de saus te dik is.
- Serveren:
- Leg de aubergineballetjes op een bord.
- Besprenkel met de tahinisaus.
- Garneer met verse peterselie en granaatappelpitjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email