Baba Ganoush
Baba Ganoush
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote aubergines
- 2 el tahini (sesampasta)
- 2 el citroensap (vers geperst)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl komijnpoeder
- Zout naar smaak
- Optioneel: 1 el granaatappelpitjes of gehakte peterselie voor garnering
Voor serveren:
- Warm pitabrood of knapperige groenten zoals wortel en komkommer
Bereidingswijze:
- Aubergine roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik de aubergines een paar keer in met een vork en leg ze op een bakplaat.
- Rooster de aubergines in de oven gedurende 40-50 minuten, totdat ze volledig zacht zijn en de schil rimpelig is. Je kunt de aubergines ook direct op een gasvlam roosteren voor een rokerige smaak.
- Laat de aubergines iets afkoelen, snijd ze doormidden en schep het zachte vruchtvlees eruit.
- Baba Ganoush maken:
- Doe het auberginevruchtvlees in een keukenmachine.
- Voeg de tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, komijn en een snufje zout toe.
- Mix tot een gladde, romige massa. Proef en voeg indien nodig extra citroensap of zout toe.
- Serveren:
- Schep de Baba Ganoush in een schaal.
- Besprenkel met een beetje extra olijfolie en garneer met granaatappelpitjes of gehakte peterselie.
- Serveren met:
- Serveer de Baba Ganoush met warm pitabrood of verse groenten zoals wortel, komkommer en paprika.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email