Babi Pangang met Zoetzure Saus
Babi Pangang met Zoetzure Saus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het vlees:
- 600 g varkensschouder of speklapjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- Zout en peper, naar smaak
Voor de zoetzure saus:
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels azijn (rijstazijn of witte azijn)
- 3 eetlepels suiker
- 200 ml water
- 1 theelepel maizena, aangemaakt met 2 eetlepels water
Bijgerecht:
- Gestoomde rijst
- Roergebakken groenten (zoals broccoli, wortel en paprika)
Bereiding:
1. Vlees marineren en roosteren:
- Snijd het varkensvlees in dunne plakken en marineer het met sojasaus, rijstazijn, knoflook, gemberpoeder, zout en peper. Laat het 30 minuten intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het vlees op een bakplaat en rooster het in 20-25 minuten goudbruin en knapperig. Keer het vlees halverwege om.
2. De zoetzure saus maken:
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de ketchup, sojasaus, azijn, suiker en water toe. Roer goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg het maizenapapje toe aan de saus en roer goed, zodat de saus indikt tot een mooie, glanzende consistentie.
3. Samenstellen:
- Snijd het geroosterde vlees in dunne reepjes.
- Schenk de zoetzure saus royaal over het vlees.
4. Serveren:
- Serveer de Babi Pangang met gestoomde rijst en een portie roergebakken groenten. Garneer met een beetje verse koriander of lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email