Banaan-Chocolade Taart met Hazelnootpraliné
Banaan-Chocolade Taart met Hazelnootpraliné
Ingrediënten voor 1 taart:
- Voor de taart:
- 200 g pure chocolade
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 rijpe bananen, geprakt
- Voor de hazelnootpraliné:
- 100 g hazelnoten
- 100 g suiker
- 2 eetlepels water
- Voor de topping:
- 150 g pure chocolade (voor ganache)
- 100 ml slagroom
- Hazelnootpraliné (grof gehakt)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm in en bekleed met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Meng de suiker en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg het afgekoelde chocolade-botermengsel toe en meng goed.
- Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel. Spatel de geprakte bananen erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak 35-40 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
- Maak de hazelnootpraliné: Verwarm suiker en water in een pan tot de suiker smelt en karameliseert. Voeg de hazelnoten toe en meng goed. Laat afkoelen en hak grof.
- Bereid de ganache: Verwarm de slagroom en giet over de gehakte chocolade. Laat 2 minuten staan en roer dan tot een gladde massa.
- Smeer de ganache over de afgekoelde taart en bestrooi met de gehakte hazelnootpraliné.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email