Bananenflensjes met Chocoladesaus
Bananenflensjes met Chocoladesaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de flensjes:
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 400 ml melk
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Boter voor het bakken
- Voor de vulling en saus:
- 3-4 bananen, in plakjes gesneden
- 100 g pure chocolade
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker (optioneel, voor bestrooien)
Bereidingswijze
- Flensjes maken:
- Meng de bloem en het zout in een kom.
- Klop de eieren los en voeg ze toe aan de bloem samen met de melk en vanille-extract. Roer tot een glad beslag.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak dunne flensjes aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
- Chocoladesaus maken:
- Verhit de slagroom in een kleine pan tot het net begint te sudderen (niet koken).
- Voeg de gehakte pure chocolade toe en roer tot het volledig is gesmolten en een gladde saus ontstaat.
- Samenstellen:
- Leg een flensje op een bord, bedek het met plakjes banaan en vouw het dubbel of rol het op.
- Giet warme chocoladesaus over de flensjes.
- Bestrooi desgewenst met poedersuiker voor een extra zoete toets.
- Serveren:
- Serveer warm met eventueel een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email