Bananensplit
Bananensplit
Ingrediënten voor 1 portie:
- 1 rijpe banaan
- 1 bol vanille-ijs
- 1 bol chocolade-ijs
- 1 bol aardbeien-ijs
- Slagroom (vers of spuitbus)
- Chocoladesaus (of karamelsaus)
- 1 eetlepel gehakte noten (bijv. walnoten of amandelen)
- 2 maraschinokersen (of gewone kersen)
- Optioneel: chocoladekrullen of sprinkles voor decoratie
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de banaan
- Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden.
- Plaats de twee helften in een langwerpige serveerschaal of dessertkom met de snijkant naar boven.
- Schep het ijs
- Leg drie bollen ijs tussen de twee helften van de banaan: één bol vanille-ijs, één bol chocolade-ijs en één bol aardbeien-ijs. Zorg dat ze mooi naast elkaar liggen.
- Slagroom en toppings
- Spuit of schep toefjes slagroom op de drie ijssmaken.
- Besprenkel het geheel met chocoladesaus of karamelsaus voor extra smaak.
- Strooi de gehakte noten eroverheen voor een knapperige textuur.
- Decoreren
- Plaats een kers op elk toefje slagroom voor een feestelijke look.
- Voeg eventueel extra chocoladekrullen of sprinkles toe als finishing touch.
- Serveren
- Serveer de bananensplit meteen, zodat het ijs niet smelt. Geniet van de perfecte combinatie van fruit, ijs en toppings!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email