Bieten-Dille Soep
Bieten-Dille Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml room (of plantaardige room)
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verse dille, fijngehakt
- Een scheutje zure room of yoghurt
- Geroosterde pompoenpitten (optioneel)
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Bieten en specerijen toevoegen:
- Voeg de bietblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.
- Strooi het komijnpoeder over de bieten en roer goed door.
- Bouillon toevoegen:
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de bieten volledig zacht zijn.
- Pureren en op smaak brengen:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Voeg de witte wijnazijn en room toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse dille, een scheutje zure room of yoghurt, en eventueel geroosterde pompoenpitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email