Bietenmousse Met Geitenkaas En Walnoten
Bietenmousse Met Geitenkaas En Walnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de bietenmousse:
- 3 middelgrote rode bieten, gekookt en geschild
- 150 ml slagroom
- 1 tl balsamicoazijn
- Snufje zout en peper
- Voor de garnering:
- 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 50 g walnoten, geroosterd en grofgehakt
- 1 el honing
- Verse kruiden (zoals bieslook of peterselie)
Bereidingswijze:
- Bietenmousse maken:
- Pureer de gekookte bieten in een blender tot een gladde massa.
- Klop de slagroom luchtig in een kom.
- Meng de bietenpuree voorzichtig met de slagroom en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Roer tot een gladde mousse.
- Schep de mousse in serveerglazen of kleine schaaltjes en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Garnering voorbereiden:
- Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Verkruimel de geitenkaas en zet apart.
- Opmaak:
- Haal de bietenmousse uit de koelkast.
- Verdeel de geitenkaas en walnoten over de mousse.
- Besprenkel met honing en garneer met verse kruiden.
- Serveren:
- Serveer direct als verfijnd voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email