Bietensalade met burrata en granaatappel
Bietensalade met burrata en granaatappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 middelgrote rode bieten, gekookt en geschild
- 2 bollen burrata
- 1 handvol granaatappelpitjes
- 50 g rucola
- 2 eetlepels geroosterde walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- Zout en peper, naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de bieten
- Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes of kleine blokjes, afhankelijk van de gewenste presentatie.
- Leg de bieten op een grote schaal of individuele borden.
2. Dressing maken
- Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
3. Salade samenstellen
- Verdeel de rucola over de bieten.
- Snijd de burrata doormidden en leg een halve bol op elke portie salade.
- Strooi de granaatappelpitjes en walnoten over de salade.
4. Afwerken
- Besprenkel de salade met de dressing.
- Garneer met verse basilicum voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email