Bladerdeeghapjes met Chorizo en Geitenkaas
Bladerdeeghapjes met Chorizo en Geitenkaas
Ingrediënten voor 12 hapjes:
- 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
- 6 plakjes chorizo (doormidden gesneden)
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
- 1 eetlepel honing (optioneel, voor garnering)
- 1 theelepel verse tijmblaadjes of rozemarijn
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Bereidingswijze
1. Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 gelijke vierkantjes.
2. Vullen
- Leg op elk stukje bladerdeeg een halve plak chorizo.
- Schep een kleine hoeveelheid geitenkaas bovenop de chorizo.
- Bestrooi met een paar tijmblaadjes of een beetje rozemarijn en breng op smaak met een snufje zout en peper.
3. Bakken
- Vouw de hoekpunten van het bladerdeeg licht naar binnen of laat ze open voor een rustieke uitstraling.
- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg licht met losgeklopt ei.
- Bak de hapjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
4. Afwerken
- Haal de hapjes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
- Besprenkel de hapjes eventueel met een klein beetje honing voor een zoetige toets die mooi contrasteert met de pittigheid van de chorizo.
5. Serveren
- Schik de bladerdeeghapjes op een serveerschaal en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email