Bladerdeeghapjes met Geitenkaas en Vijgen
Bladerdeeghapjes met Geitenkaas en Vijgen
Ingrediënten voor 12 hapjes:
- 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
- 100 g zachte geitenkaas
- 6 verse vijgen, gehalveerd
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel tijmblaadjes (vers of gedroogd)
- 1 ei (losgeklopt, voor het bestrijken)
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkanten of rondjes met een koekjesuitsteker.
2. Bladerdeeg voorbereiden
- Leg de gesneden bladerdeegstukken op de bakplaat.
- Prik het midden van elk stukje lichtjes in met een vork (dit voorkomt dat het midden te veel omhoog komt tijdens het bakken).
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeklopt ei voor een mooie goudbruine kleur.
3. Beleggen
- Plaats een kleine lepel geitenkaas in het midden van elk bladerdeegstuk.
- Leg een halve vijg bovenop de geitenkaas.
- Besprenkel lichtjes met honing en bestrooi met tijmblaadjes, zout en peper.
4. Bakken
- Bak de hapjes 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
- Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.
5. Serveren
- Serveer de hapjes warm of op kamertemperatuur. Garneer eventueel met extra honing en tijmblaadjes voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email