Bladerdeegpakketjes met Paddenstoelenragout
Bladerdeegpakketjes met Paddenstoelenragout
Ingrediënten voor 12 stuks:
Voor de vulling:
- 200 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen), fijngesneden
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bloem
- 100 ml slagroom
- 50 ml groentebouillon
- 1 theelepel verse tijm, fijngehakt (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Voor de pakketjes:
- 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
- 1 ei, losgeklopt (voor bestrijken)
- Optioneel: sesamzaadjes of maanzaadjes voor garnering
Bereidingswijze
1. Vulling bereiden
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed door. Laat 1 minuut bakken.
- Voeg de slagroom en bouillon toe, roer tot een gladde saus ontstaat. Laat 2-3 minuten indikken.
- Breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat de vulling afkoelen.
2. Bladerdeeg voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 vierkanten.
3. Pakketjes samenstellen
- Schep een kleine hoeveelheid van de afgekoelde paddenstoelenragout in het midden van elk vierkantje.
- Vouw de punten van het bladerdeeg naar het midden en druk ze voorzichtig aan om de vulling te omsluiten.
- Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en strooi eventueel sesamzaadjes of maanzaadjes eroverheen.
4. Bakken
- Bak de pakketjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.
5. Serveren
- Schik de bladerdeegpakketjes op een mooie schaal en serveer warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email