Bladerdeegsterren met brie en cranberrysaus
Bladerdeegsterren met brie en cranberrysaus
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 rol bladerdeeg (vers of diepvries, ontdooid)
- 100 g brie, in kleine stukjes gesneden
- 50 g cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
- 1 theelepel verse tijm (optioneel, voor garnering)
- 1 eetlepel honing (optioneel, voor een zoete twist)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak.
2. Sterren uitsteken
- Gebruik een stervormige uitsteker (ongeveer 6-8 cm) om sterren uit het bladerdeeg te snijden.
- Leg de helft van de sterren op de bakplaat. Dit worden de bodems.
3. Vullen
- Leg een klein stukje brie in het midden van elke ster op de bakplaat.
- Voeg een klein theelepeltje cranberrysaus bovenop de brie toe.
4. Sterren samenstellen
- Gebruik de resterende sterren als deksels. Leg een ster bovenop elke gevulde bodem en druk de randen voorzichtig aan met een vork om te sluiten.
- Maak een klein gaatje in het midden van elke ster om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
5. Bestrijken en bakken
- Bestrijk de sterren licht met het losgeklopte ei voor een mooie, glanzende afwerking.
- Bak de sterren in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6. Garneren
- Haal de sterren uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Besprenkel optioneel met een beetje honing en garneer met verse tijmblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email