Bloemkool-Karwijsoep
Bloemkool-Karwijsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml room (of plantaardige room)
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde bloemkoolroosjes
- Verse peterselie
- Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
- Voorbereiden van de bloemkool:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en houd een paar roosjes apart voor garnering.
- Roosteren van de bloemkool (optioneel):
- Verhit de oven tot 200°C.
- Meng de apart gehouden bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Rooster ze 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg het karwijzaad toe en bak 1 minuut mee om de aroma’s vrij te laten komen.
- Soepbasis koken:
- Voeg de bloemkoolroosjes en de groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de room door de soep en verwarm nog even door, maar laat niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde bloemkoolroosjes, verse peterselie en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email