Bloemkool-Kerriesoep
Bloemkool-Kerriesoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 600 g)
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk of room
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk
Bereiding:
- Voorbereiden van de bloemkool:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Schil indien nodig de stelen en snijd ze in stukjes.
- Aromatische basis maken:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
- Kerrie toevoegen:
- Voeg het kerriepoeder toe aan de pan en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Soepbasis maken:
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep ze om met het kerriemengsel.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool zacht is.
- Pureren:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de kokosmelk of room door de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde amandelschaafsel, verse koriander of een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email