Bloemkool-Mosterdsoep
Bloemkool-Mosterdsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 500 g), in roosjes gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml room (of plantaardige room)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel boter of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel voor garnering:
- Geroosterde bloemkoolroosjes
- Verse peterselie of bieslook
- Croutons of geraspte kaas
Bereiding:
- Voorbereiding:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Bewaar een paar roosjes apart als je deze wilt roosteren voor garnering.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Soepbasis bereiden:
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool helemaal zacht is.
- Pureren:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Voeg de room, grove mosterd en Dijonmosterd toe. Roer goed door.
- Op smaak brengen:
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Warm de soep nog even door zonder deze te laten koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde bloemkoolroosjes, verse kruiden en eventueel croutons of geraspte kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email