Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Bloemkool (1 grote, in roosjes gesneden)
- Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
- Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
- Groentebouillon (1 liter)
- Aardappel (1 grote, geschild en in blokjes gesneden)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Room (100 ml, optioneel voor extra romigheid)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse peterselie of bieslook (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de bloemkool en aardappel toe: Voeg de bloemkoolroosjes en blokjes aardappel toe en bak 3-4 minuten mee.
- Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool en aardappel zacht zijn.
- Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room (indien gebruikt) toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email