Boerenkool-Kokossoep
Boerenkool-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g boerenkool (vers of diepvries)
- 1 middelgrote aardappel
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 1 theelepel kurkuma (optioneel voor kleur en smaak)
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een scheutje olijfolie
Bereiding:
- Voorbereiden van de groenten:
- Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Was de boerenkool indien nodig en verwijder eventuele harde stelen.
- Basis maken:
- Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de kurkuma toe en bak dit 1 minuut mee om de smaak los te maken.
- Soepbasis koken:
- Voeg de aardappelblokjes en boerenkool toe aan de pan.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappel en boerenkool zacht zijn.
- Pureren:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de kokosmelk erdoor en verwarm de soep nog even zonder te koken.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde cashewnoten, kokosvlokken of een paar druppels olijfolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email