Boerenkoolsoep met worst
Boerenkoolsoep met worst
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g boerenkool, fijngesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 1 wortel, in plakjes
- 1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 laurierblad
- 200 g rookworst, in plakjes
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
- Groenten aanfruiten
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Bouillon en aardappelen toevoegen
- Voeg de aardappelblokjes, bouillon, gerookt paprikapoeder en laurierblad toe.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen bijna gaar zijn.
- Boerenkool koken
- Voeg de fijngesneden boerenkool toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken, tot de boerenkool zacht is.
- Rookworst toevoegen
- Voeg de plakjes rookworst toe en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een beetje verse peterselie of extra rookworst.
- Serveer met knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email