Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g biefstuk, in dunne reepjes gesneden
- 1 grote ui, gesneden
- 200 g champignons, in plakjes gesneden
- 2 el olijfolie of boter
- 1 el bloem (optioneel, voor binding)
- 2 el tomatenpuree
- 1 el mosterd
- 2 el zure room
- 100 ml runderbouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg daarna de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
- Haal de uien en champignons uit de pan en zet ze opzij.
- In dezelfde pan, voeg de biefstukreepjes toe en bak ze kort tot ze net gaar zijn. Haal het vlees uit de pan.
- Voeg eventueel de bloem toe aan de pan en roer goed door.
- Doe de tomatenpuree en mosterd in de pan en meng. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en roer tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg de zure room toe en roer goed door.
- Doe het vlees, de champignons en uien terug in de pan en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email