Boulevardier

Boulevardier

Boulevardier

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 45 ml bourbon (of rye whiskey)
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode vermout (zoete vermout)
  • IJsblokjes
  • 1 sinaasappelschil (ter garnering)

Bereiding

  1. Roeren:
    • Vul een mengglas met ijsblokjes.
    • Voeg de bourbon, Campari en rode vermout toe.
    • Roer voorzichtig gedurende 20 seconden tot de cocktail goed gekoeld is.
  2. Uitschenken:
    • Zeef de cocktail in een kort glas (tumbler) gevuld met een groot ijsblok of meerdere kleinere ijsblokjes.
  3. Garneren:
    • Snijd een mooie twist van sinaasappelschil.
    • Wrijf de schil langs de rand van het glas om de oliën vrij te laten komen en plaats deze op de rand als garnering.

Serveertip

De Boulevardier is een elegante en robuuste cocktail, perfect voor liefhebbers van een Negroni maar met een warmere en diepere toets dankzij de bourbon. Deze klassieker past perfect bij de herfst en winter en combineert uitstekend met hartige snacks zoals kaasplankjes of charcuterie.
Proost! 🥃✨ Geniet van deze verfijnde, bitterzoete klassieker!

Facebook

Threads

WhatsApp

Email