Bramble
Bramble
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml gin
- 25 ml vers citroensap
- 10 ml suikersiroop
- 10 ml crème de mûre (braambessenlikeur)
- Crushed ijs
- Verse bramen (ter garnering)
- 1 schijfje citroen (ter garnering)
Bereiding
- Shake de basis:
- Voeg de gin, vers citroensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.
- Shake krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Uitschenken:
- Vul een laag glas (tumbler) met crushed ijs.
- Zeef het mengsel uit de shaker in het glas over het ijs.
- Crème de mûre toevoegen:
- Giet voorzichtig de crème de mûre over de cocktail zodat het langzaam door het ijs zakt, wat zorgt voor het mooie “bramble”-effect.
- Garneren:
- Garneer met enkele verse bramen en een schijfje citroen op de rand van het glas.
- Serveren:
- Serveer direct met een rietje of barlepel.