Bulgaarse Moussaka
Bulgaarse Moussaka
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de moussaka:
- 500 g rundergehakt (of varkensgehakt)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 4 grote aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 2 tomaten, in blokjes
- 200 ml tomatenpuree (of passata)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de topping:
- 200 ml yoghurt (bij voorkeur volle yoghurt)
- 2 eieren
- 50 ml melk
- 50 g bloem
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Vulling bereiden
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wortel toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en lichtbruin is.
- Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, zout en peper erdoor. Laat 5 minuten sudderen.
3. Aardappelen voorbereiden
- Meng de aardappelblokjes door het gehaktmengsel en roer goed door.
4. Moussaka samenstellen
- Schep het gehakt-aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal.
- Zet de schaal 20-25 minuten in de oven, zodat de aardappelen wat zachter worden.
5. Topping maken
- Klop in een kom de yoghurt, eieren, melk, bloem en een snufje zout tot een glad beslag.
- Haal de ovenschaal uit de oven en giet de topping gelijkmatig over het gehakt-aardappelmengsel.
6. Moussaka afbakken
- Zet de schaal terug in de oven en bak nog 20-25 minuten, tot de topping stevig en goudbruin is.
7. Serveren
- Laat de moussaka 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse groene salade en eventueel wat extra yoghurt erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email