Bulgursalade met granaatappel en munt
Bulgursalade met granaatappel en munt
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g bulgur
- 400 ml water of groentebouillon
- 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 handje verse munt, fijngehakt
- 1 handje verse peterselie, fijngehakt
- 100 g granaatappelpitjes
- 50 g feta (optioneel), verkruimeld
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel granaatappelmelasse (of honing)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Bulgur bereiden
- Breng het water of de groentebouillon aan de kook.
- Voeg de bulgur toe, dek af en laat 10-12 minuten staan tot de bulgur zacht is en het vocht is opgenomen. Roer los met een vork en laat afkoelen.
2. Groenten en kruiden voorbereiden
- Snijd de komkommer, tomaten en rode ui in kleine blokjes.
- Hak de munt en peterselie fijn.
3. Dressing maken
- Meng de olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, zout en peper in een kleine kom.
4. Salade samenstellen
- Meng de afgekoelde bulgur met de groenten, kruiden en granaatappelpitjes.
- Voeg de dressing toe en meng goed.
- Garneer met verkruimelde feta, indien gewenst.
Serveren
- Serveer de salade op een grote schaal en garneer met extra granaatappelpitjes en een paar blaadjes munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email