Burrata met Geroosterde Druiven en Rozemarijn
Burrata met Geroosterde Druiven en Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 bollen burrata
- 200 g rode en/of zwarte druiven (zonder pit, aan de tros)
- 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 2 eetlepels honing
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 theelepel balsamico-glazuur (optioneel)
- Versgemalen zwarte peper
- Grof zeezout
Voor erbij:
- Knapperig stokbrood of ciabatta
Bereidingswijze
1. De druiven roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de druiven op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie en honing.
- Leg de takjes rozemarijn tussen de druiven.
- Rooster de druiven 10-12 minuten in de oven, tot ze beginnen te karamelliseren en zacht zijn.
2. De burrata voorbereiden:
- Haal de burrata uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Plaats een bol burrata in het midden van elk bord of op een grote serveerschaal.
3. Opmaak en serveren:
- Verdeel de geroosterde druiven rondom de burrata en giet het sap van de druiven over de kaas.
- Druppel een beetje extra olijfolie over de burrata en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Garneer met extra rozemarijn en, indien gewenst, een klein beetje balsamico-glazuur voor een subtiele zuurgraad.
- Serveer met warm, knapperig brood om te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email