Burrata met geroosterde tomaten
Burrata met geroosterde tomaten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 bollen burrata
- 250 g cherrytomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 takje verse tijm
- Zout en peper, naar smaak
- Vers basilicum, voor garnering
- Vers brood, zoals ciabatta of stokbrood, geroosterd
Bereidingswijze:
1. Tomaten roosteren
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de tomaten met olijfolie, voeg de knoflook en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de tomaten 15-20 minuten in de oven, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en besprenkel met een beetje balsamicoazijn.
2. Burrata bereiden
- Haal de burrata uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Dit versterkt de romige textuur en smaak.
3. Serveren
- Plaats een bol burrata in het midden van een serveerschaal.
- Verdeel de geroosterde tomaten rondom de burrata.
- Garneer met verse basilicumblaadjes en een scheutje extra olijfolie.
- Serveer met warm geroosterd brood, zodat je de romige burrata kunt opscheppen met het brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email