Butter chicken
Butter chicken
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de kipmarinade:
- 500 g kipfilet of kipdijfilet, in stukken gesneden
- 150 g volle yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zout
Voor de saus:
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- Zout, naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Kip marineren
- Meng in een grote kom de yoghurt, knoflook, gember, garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma en zout.
- Voeg de stukjes kip toe en meng goed zodat alles bedekt is. Laat minimaal 30 minuten marineren (langer is beter, tot 8 uur in de koelkast).
2. Kip bakken
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
- Bak de gemarineerde kip in porties tot de stukjes goudbruin zijn en bijna gaar. Zet apart.
3. De saus maken
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer of in een blender tot deze glad is.
4. Saus afmaken
- Giet de saus terug in de pan en voeg de room en suiker toe. Breng op smaak met zout.
- Voeg de gebakken kip toe en laat nog 5-10 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.
5. Serveren
- Garneer met verse koriander en serveer met warm naanbrood, basmatirijst of een combinatie van beide.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email