Butternut Squash Soep
Butternut Squash Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Butternut pompoen (1 middelgrote, geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
- Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
- Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
- Wortel (1 grote, in stukjes gesneden)
- Groentebouillon (1 liter)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Kaneel (1/2 theelepel)
- Verse gember (1 eetlepel, geraspt)
- Zout en peper (naar smaak)
- Kokosmelk of room (optioneel, voor extra romigheid)
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
- Voeg de groenten toe: Voeg de blokjes butternut pompoen, wortel en geraspte gember toe. Laat 5-10 minuten bakken totdat de groenten licht beginnen te karamelliseren.
- Voeg bouillon toe: Voeg de groentebouillon en kaneel toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen en wortel zacht zijn.
- Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg eventueel wat kokosmelk of room toe voor extra romigheid.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email