Caipirinha de Morango
Caipirinha de Morango
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml cachaça (Braziliaanse rum)
- 3-4 aardbeien, in stukjes gesneden
- 1 limoen, in partjes gesneden
- 2 theelepels riet- of kristalsuiker
- Crushed ijs
Bereiding
- Fruit kneuzen:
- Doe de stukjes aardbei en de limoenen in een stevig glas.
- Voeg de suiker toe en kneus het fruit voorzichtig met een muddler (of de achterkant van een lepel) om het sap vrij te laten komen.
- Cachaça toevoegen:
- Voeg de cachaça toe aan het glas en roer kort door.
- Vullen met ijs:
- Vul het glas royaal met crushed ijs.
- Roeren en garneren:
- Roer de ingrediënten goed door zodat alles mooi gemengd is.
- Garneer met een schijfje aardbei en een partje limoen op de rand van het glas.
- Serveren:
- Serveer direct met een rietje of een korte roerlepel.