Cannellini-bonenpuree met rozemarijnolie
Cannellini-bonenpuree met rozemarijnolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de bonenpuree:
- 400 g cannellini-bonen (uit blik, uitgelekt en afgespoeld, of zelf gekookt)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper, naar smaak
Voor de rozemarijnolie:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 takje verse rozemarijn
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor een pittige touch)
Voor de garnering:
- 1 eetlepel extra olijfolie
- Verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- Geroosterde pijnboompitten (optioneel)
Bereidingswijze:
Rozemarijnolie maken
- Verhit de olijfolie zachtjes in een klein steelpannetje.
- Voeg de rozemarijn en eventueel de chilivlokken toe. Laat op laag vuur 2-3 minuten trekken, maar zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de rozemarijntakjes.
Bonenpuree maken
- Doe de cannellini-bonen, knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper in een blender of keukenmachine.
- Blend tot een gladde puree. Voeg een beetje water toe als de puree te dik is.
Serveren
- Schep de bonenpuree in een serveerschaal of op individuele borden.
- Druppel de rozemarijnolie eroverheen.
- Garneer met extra olijfolie, fijngehakte rozemarijn en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email