Caprese met Vijgen
Caprese met Vijgen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 rijpe vijgen
- 2 bollen mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella)
- 2-3 rijpe tomaten (bij voorkeur in verschillende kleuren)
- Verse basilicumblaadjes (ongeveer 12-15 stuks)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn of balsamico-glazuur
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de ingrediƫnten:
- Snijd de vijgen in kwarten of dunne plakjes.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Snijd de tomaten in plakjes of partjes.
- Samenstellen van de salade:
- Leg de plakjes tomaat, mozzarella en vijgen afwisselend op een groot bord of individuele borden in een decoratief patroon.
- Voeg verse basilicumblaadjes toe tussen de lagen.
- Afwerking:
- Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn of glazuur.
- Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen zwarte peper.
- Serveren:
- Serveer direct als voorgerecht of lichte maaltijd, eventueel met een stuk knapperig brood erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email