Caprese Salade met Burrata
Caprese Salade met Burrata
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 grote rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
- 1 grote burrata (ongeveer 125 g)
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-glazuur
- 1 snufje zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. De tomaten snijden:
- Snijd de tomaten in mooie, gelijkmatige plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
- Leg de plakjes tomaat decoratief op een groot bord of schaal.
2. De burrata plaatsen:
- Plaats de burrata voorzichtig in het midden van de tomatenplakjes. Snijd de burrata eventueel lichtjes in om de romige binnenkant vrij te laten komen.
3. De salade opmaken:
- Leg de verse basilicumblaadjes tussen en op de tomaten voor een mooie presentatie.
- Besprenkel de tomaten en burrata royaal met extra vergine olijfolie.
- Druppel de balsamico-glazuur in dunne lijntjes over de salade.
4. Afwerken en serveren:
- Bestrooi met een snufje zeezout en wat versgemalen zwarte peper.
- Serveer direct met een stuk krokant brood of ciabatta als lichte lunch of voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email