Caprese Tartelette Met Balsamicoglazuur
Caprese Tartelette Met Balsamicoglazuur
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de tartelettes:
- 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
- 2 grote tomaten, in dunne plakjes
- 125 g mozzarella, in dunne plakjes
- 8 blaadjes verse basilicum
- 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
- Snufje zout en peper
- Voor de balsamicoglazuur:
- 100 ml balsamicoazijn
- 1 el honing
- Voor garnering:
- Verse basilicumblaadjes
- Optioneel: geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze:
- Balsamicoglazuur maken:
- Verwarm de balsamicoazijn en honing in een steelpannetje.
- Laat het mengsel zachtjes inkoken tot het de consistentie van een stroop heeft. Laat afkoelen.
- Tartelettes bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het bladerdeeg in vier vierkanten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak een rand van ongeveer 1 cm breed door de randen licht in te snijden (niet helemaal doorsnijden).
- Prik het midden van elk vierkant in met een vork en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
- Beleggen:
- Leg in het midden van elk vierkant een plakje tomaat, gevolgd door een plakje mozzarella en een blaadje basilicum.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Bakken:
- Bak de tartelettes 15-20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
- Serveren:
- Haal de tartelettes uit de oven en laat ze kort afkoelen.
- Druppel de balsamicoglazuur over de tartelettes.
- Garneer met verse basilicum en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email