Carpaccio Rolletjes

Carpaccio Rolletjes

Carpaccio Rolletjes

Ingrediënten voor 12 rolletjes:

  • 150 g dun gesneden rundercarpaccio
  • 1 handvol rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 2 eetlepels truffelolie (of olijfolie met een vleugje truffel)
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Extra Parmezaanse schilfers
  • Kleine takjes verse basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

1. Ingrediënten voorbereiden

  1. Leg de plakjes carpaccio afzonderlijk op een plat werkoppervlak.
  2. Was en droog de rucola en schaaf de Parmezaanse kaas in dunne schilfers.

2. Rolletjes maken

  1. Leg een paar blaadjes rucola aan één uiteinde van elk plakje carpaccio.
  2. Voeg enkele Parmezaanse schilfers en een paar pijnboompitten toe.
  3. Druppel een beetje truffelolie over de vulling en voeg een snufje zout en peper toe.
  4. Rol elk plakje carpaccio strak op tot een klein rolletje.

3. Presenteren

  1. Schik de rolletjes rechtop op een serveerschaal.
  2. Garneer met extra Parmezaanse schilfers en eventueel een klein takje basilicum voor decoratie.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email