Carpaccio Rolletjes
Carpaccio Rolletjes
Ingrediënten voor 12 rolletjes:
- 150 g dun gesneden rundercarpaccio
- 1 handvol rucola
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
- 2 eetlepels truffelolie (of olijfolie met een vleugje truffel)
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
- Extra Parmezaanse schilfers
- Kleine takjes verse basilicum (optioneel)
Bereidingswijze
1. Ingrediënten voorbereiden
- Leg de plakjes carpaccio afzonderlijk op een plat werkoppervlak.
- Was en droog de rucola en schaaf de Parmezaanse kaas in dunne schilfers.
2. Rolletjes maken
- Leg een paar blaadjes rucola aan één uiteinde van elk plakje carpaccio.
- Voeg enkele Parmezaanse schilfers en een paar pijnboompitten toe.
- Druppel een beetje truffelolie over de vulling en voeg een snufje zout en peper toe.
- Rol elk plakje carpaccio strak op tot een klein rolletje.
3. Presenteren
- Schik de rolletjes rechtop op een serveerschaal.
- Garneer met extra Parmezaanse schilfers en eventueel een klein takje basilicum voor decoratie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email