Carpaccio van hertenvlees met een truffeldressing
Carpaccio van hertenvlees met een truffeldressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de carpaccio:
- 200 g hertencarpaccio (dun gesneden, verkrijgbaar bij de slager of speciaalzaak)
- 50 g rucola
- 50 g Parmezaanse kaas, in schilfers
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- Zout en versgemalen peper, naar smaak
Voor de truffeldressing:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel truffelolie (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel water (om de dressing iets te verdunnen)
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Truffeldressing maken
- Meng in een kleine kom de mayonaise, truffelolie, citroensap, zout en peper.
- Voeg een beetje water toe om de dressing een schenkbare consistentie te geven. Zet apart.
2. Bord opmaken
- Verdeel de dunne plakjes hertencarpaccio over 4 borden.
- Leg een handje rucola in het midden van elk bord.
- Strooi de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten gelijkmatig over het vlees en de rucola.
3. Afwerken
- Druppel de truffeldressing over de carpaccio.
- Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en eventueel een snufje zout.
4. Serveren
- Serveer direct met versgebakken brood of toast als bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email