Carpaccio van Rode Biet met Geitenkaas en Pistachenoten
Carpaccio van Rode Biet met Geitenkaas en Pistachenoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 grote rode bieten (gekookt of geroosterd)
- 100 g zachte geitenkaas
- 50 g ongezouten pistachenoten (gehakt)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels balsamico-glaze
- Een handje rucola of microgreens
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bieten voorbereiden: Snijd de gekookte bieten in flinterdunne plakjes (gebruik een mandoline voor de beste resultaten).
- Opmaak bord: Schik de bietenplakjes in een cirkelvormig patroon op de borden, licht overlappend.
- Topping: Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Strooi de gehakte pistachenoten erover.
- Afmaken: Druppel de honing en balsamico-glaze over het geheel. Besprenkel met olijfolie en voeg eventueel wat zout en peper toe.
- Garnering: Werk af met rucola of microgreens voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email