Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Citrusvinaigrette
Carpaccio van Sint-Jakobsschelp met Citrusvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 8 verse Sint-Jakobsschelpen (coquilles)
- 1 sinaasappel (voor partjes en sap)
- 1 citroen (voor sap en rasp)
- 1 limoen (voor sap)
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 theelepel honing
- Snufje grof zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Handjevol granaatappelpitjes (ter garnering)
- Microgreens of waterkers (ter decoratie)
Bereiding:
1. Voorbereiding van de Sint-Jakobsschelpen:
- Zorg dat de coquilles goed gekoeld zijn. Snijd de Sint-Jakobsschelpen met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Leg de plakjes gelijkmatig op een groot bord in een cirkel of waaierpatroon. Zet in de koelkast terwijl je de vinaigrette bereidt.
2. Citrusvinaigrette maken:
- Pers het sap van de sinaasappel, citroen en limoen in een kom. Voeg de olijfolie en honing toe en klop het geheel goed door elkaar.
- Breng de vinaigrette op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
3. Citruspartjes voorbereiden:
- Snijd de schil en het witte vlies van de sinaasappel en haal de partjes voorzichtig uit de vruchtvleesmembranen.
- Zet de partjes apart voor garnering.
4. Opmaak:
- Haal de gekoelde coquilles uit de koelkast en besprenkel ze licht met de citrusvinaigrette.
- Garneer met enkele sinaasappelpartjes, granaatappelpitjes en microgreens.
- Rasp een klein beetje citroenschil over het gerecht voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email