Carpaccio van Tonijn met limoendressing
Carpaccio van Tonijn met limoendressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 g verse tonijnfilet, in dunne plakjes gesneden
- 2 el olijfolie van goede kwaliteit
- 1 limoen (sap en rasp)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- Een handvol rucola
- 2 el parmezaanse kaas, geschaafd
- 1 el verse koriander, fijngehakt (optioneel)
- Dunne schijfjes radijs (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de tonijn: Leg de dunne plakjes tonijn op een groot bord of serveerschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar licht overlappen voor een mooie presentatie.
- Limoendressing maken: Meng in een kleine kom de olijfolie met het sap en de rasp van de limoen. Voeg een snufje zout en versgemalen zwarte peper toe en roer goed door.
- Opmaak van de carpaccio: Besprenkel de tonijnplakjes gelijkmatig met de limoendressing. Strooi de fijngehakte kappertjes over de tonijn.
- Garneren: Verdeel de rucola over de tonijn en voeg de geschaafde parmezaanse kaas toe. Garneer het geheel met dunne schijfjes radijs en eventueel verse koriander voor een frisse toets.
- Serveren: Serveer het gerecht direct als voorgerecht, eventueel met een stukje vers brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email